Kategoriarkiv: canvas

Creative 2015

Jag skapar något varje dag. Oftast ritar/målar jag… Här är lite av det jag gjort hittils i år. Ett par av tavlorna har stått pausade sedan i höstas, men nu har jag tagit tag i att måla ögon och de har blivit mer levande…
________________________________________________

I create something every day. Most of the time it is drawings or paintings… Here is a little bit of what I have created so far this year. A couple of the paintings have been on hold since autumn, but now they feel more alive with the eyes…

Tack för titten!
SannArtJanuari

Pysselstafetten – mitt bidrag – Måla tavlor med barnen

 

Idag är det min tur att ta över pysselstafettpinnen …

Måla tavlor tillsammans med ditt barn

 

Tavla 1

Jag fick inspiration på nätet där andra föräldrar målat med sina barn och ville prova tillsammans med min yngsta dotter som är 7 år. Vi brukar ofta rita tillsammans fast oftast på varsit papper, eller såna där figurer där en ritar huvud och viker ner pappret en bit och nästa ritar kropp, nästa ben och sista ritar fötterna. Det är ju fantastiskt kul… men vi ville testa att göra något lite större… Jag såg en länk på facebook där en annan mamma ritat ansikten och barnet gjort kropparna – helt fantastiska teckningar och så inspirerande (Länk finns längre ner i inlägget)

handliten

 

Det jag började med var att klistra på sidor ur en gammal bok på en canvasduk. Detta går bra att göra tillsammans, det är dock väldigt klibbigt – Sedan ritade jag ett ansikte på canvasen och hon fick rita dit en kropp – (vilken hon ville) och sedan måla den med akrylfärger,  kroppen blev som ni ser en pingvin – sedan målade hon en helt egen pingvin bredvid! Man kan ju göra tvärtom också, det har vi inte provat än men det kommer nog.

Materiallista

 • Canvasduk (Jag brukar köpa det på TGR, Clas Ohlsson eller Panduro)
 • Akrylfärg , det finns startset att köpa, eller så köper man grundfärgerna och blandar själv olika nyanser. Process magenta, Process cyan (blå) och process gul. Sedan är det bra att ha svart och vitt också.
 • blyertspenna att skissa med
 • Penslar
 • för att få den rinnande effekten som vi hade på snön använder man pouring medium (konstnärsbutiker har , vi använde den från Liquitex)
 • Svart vattenfast penna att fylla i konturerna med
 • Mask ( Schablon) finns massor av fina i scrapbutikerna på nätet

 

 Här är vår tavla:

 

pingvinerliten

Tavla 2

Jag hittade också en video på youtube där en 5åring går loss med färg, glitter och annat på canvas – vi tittade på den videon tillsammans och blev superinspirerade. Vi har bestämt att vi ska göra stora tavlor i sommar när man kan vara ute eller på landet och hålla på.  Nu har vi testat på en canvas i storlek 50×50 cm … vi hade fantastiskt roligt när vi hällde färg och glitter om vartannat.

Tavla

Glitterhand


Staffli

Splashliten

 

tavlorliten

Den här tavlan började vi med att grunda med svart gesso . Gesso gör att man skapar ett lager där färgen fäster bättre. När gesson hade torkat – över natten-  började vi hälla och skvätta färg. Det är bra att låta färgen torka emellan så att man inte rör ihop alla färger på engång, då blir det lätt en brun sörja. Det tar lite tid och man kan vara sugen på att fortsätta måla allt samtidigt, men tålamoooood är bra.

Materiallista

 

 • Canvasduk
 • Gesso
 • Vi använde akrylfärg men  behöver ju inte använda konstnärsfärger utan kan ta andra färger man har över hemma – väggfärg funkar kanonbra.
 • Glitter i olika färger
 • klistra fast gamla leksaker göra mönster med olika saker man hittar – tex toalettrullar gör snygga cirklar eller trycka löv, sprätta färg med en tandborste… osv….

Här är inspirationslänkar

http://www.huffingtonpost.com/mica-angela-hendricks/how-my-4-year-old-helped-me-create-something-extraordinary_b_3861215.html

youtube

Titta in hos pysselstafetten för massor av inspiration !!!!

Idag har även Let´s make it cute ett inlägg om hur man gör en dreggelhaklapp..

Tack för titten :)

Idag bloggar även Let´s make it cute om hur man gör en egen dreggelhaklapp. kolla länken för att få detta pysseltips i pysselstafetten.

Edit: Missade visst att länka till morgondagens pysslare i pysselstafetten . F´låt Siggelina och sveas punkt. Ha en härlig pysselhelg. Själv bäddar jag ner mig och fryser och snorar.

/Sanna

Sista veckan på utställningen

På torsdag ska jag plocka ner tavlorna från utställningen. Det har verkligen varit jättekul att få ha mina tavlor där. Det är många som har hört av sig och även skrivit i gästboken jag har liggandes där.

I helgen har jag  överlämnat en F1 tavla- det var en utmaning, en rolig sådan…

F1small

 

och jag har även färdigställt en tavla som kommer att lottas ut i tidningen Frid…

Wonderfulsmall

Nu ska jag återgå till min bok.. Jag har ju börjat plugga också, så jag hinner inte direkt ha tråkigt….;)

Tack för titten

/Sanna

 

TGF Dreamy kit preview

Jag har haft lyckan att få prova The Greeting farms nya Dreamy kit!  En massa härliga stämplar som fungerar både till mixed media och kort! Dessa stämplar släpps 15 Juni! Här är en liten canvas jag gjort med några av stämplarna!

Stämplarna är så söta och väldigt användbara!

Titta i deras blog för mer detaljer!

I am so happy that I was one of the choosen girls to try the new Dreamy kit from the Greeting farm! I made a little canvas with some of the stamps!!

The stamps are totally adroable and very versatile!

Be sure to check their blog for more details!

 

canvas

 

There will be a bloghop on June 15th! where you can see what all girls has created with these adorable stamps! Be sure to check that out!

Thank you for stopping by!

/Sanna

 

Emmacoolliten

Längtar efter vår och att fotografera mer!!!

mysong

En liten tavla jag gjorde till inzpiras tävling…… del 3

DreamBiglitenDen här tavlan har jag målat på locket av en pizzakartong… det var också till en av deltävlingarna i inzpiras tävling!

Trevlig helg!

/Sanna

 

Open your mind

2013-02-10 18.49.00Bästa terapin som finns är att måla. Underbart att se alla färger. Det gör mig glad! Ibland är det svårt och man bara tycker att det blir fult, måla över , ändra lite, flytta några streck eller bara go with the flow. Det här är min senaste tavla och den var både svår och lite läskig att göra, för jag har inte målat på det här sättet innan. Men det var fantastiskt skönt också… Har börjat på en ny också. Jag har alltid minst ett projekt på gång hela tiden.

Den här tavlan är 90×90 cm

Tack för titten